Zakelijk vernieuwen met VoIP

Geplaatst door ReleaseTMS.

Op de telecommarkt maakt het bellen op basis van het Internetprotocol (IP) een groei door. Hierdoor worden traditionele telefooncentrales steeds vaker ingeruild. Voice over IP, oftewel VoIP, blijkt uit recent onderzoek te winnen aan populariteit binnen het zakenleven. Het versterkt de mobiliteit van de gebruiker vanwege de ruime toegankelijkheid in tegenstelling tot traditionele vaste telefonie.

                
Het gevolg is dat de omzet van aanbieders in de zakelijke telecommarkt de afgelopen twee jaar is gedaald met 9,5 procent, terwijl het aantal zakelijke aansluitingen stabiel bleven. Daartegenover is een verviervoudiging zichtbaar in de omzet van VoIP.

Naarmate VoIP volwassener wordt groeit de invloed op de markt. Deze markt bestaatnu nog voornamelijk uit een groot aantal kleine spelers. Hierdoor liggen de tarieven én dus de kosten hoger dan goedkope digitale telefonie doet vermoeden. De verwachting is echter dat de groei van VoIP zal zorgen voor een daling in kosten.

Ook bij ReleaseTMS merken we een toename van klanten die overstappen op VoIP. De digitalisering van de telecom is vooral aantrekkelijk door de extra mogelijkheden die deze brengt. Zo is VoIP makkelijker te integreren met mobiele telefonie, sociale media, e-mail, digitale agenda’s en video conferencing. Vernieuwend e en toegankelijkere telecom via VoIP zal alleen nog maar verder toenemen in de komende jaren.

De besparingen voor bedrijven zijn aanzienlijk, vooral voor organisaties met meerde
re vestigingen. Maar, het is belangrijk om je als organisatie niet blind te staren op de lage kosten van VoIP. Deze veelgemaakte fout is begrijpelijk omdat het migratieproces, waar aanzienlijke kosten worden gemaakt, niet goed ingeschat wordt. ReleaseTMS kan u wel een goed, compleet en onafhankelijk beeld geven waaruit blijkt hoeveel u daadwerkelijk gaat besparen.

Telecommunicatie is voor iedere organisatie een belangrijk communicatiekanaal. Zodoende kan het voor u een grote stap zijn om in een keer over te stappen van de oude bekende telefonieoplossing naar een moderne oplossing. Toch moet iedere organisatie er vroeg of laat aan geloven. Daarom is het belangrijk om de strategie te kiezen waarmee u weer door groeit, al uw communicatiekanalen optimaliseert en als het even kan kosten reduceert.

ReleaseTMS is in dit soort trajecten de laatste jaren uitgegroeid tot een belangrijke onafhankelijke specialist die het gehele speelveld overziet en met uw belang voorop de best passende strategie ontwikkelt. We nemen daarin al uw wensen mee, kijken naar uw huidige situatie, uw organisatie, de mogelijkheden die de markt biedt en de toekomst van uw bedrijf en de daarbij passende mogelijkheden. Met goed resultaat, want onze klanten zijn zeer tevreden.

Benieuwd wat VoIP voor uw organisatie kan betekenen? Neem contact met ons op voor meer informatie.