Praktische apps voor uw vakantie

Geplaatst door ReleaseTMS.

De mobiele telefoon is tegenwoordig onmisbaar tijdens vakanties. Niet om alsnog gestoord te worden, maar juist om optimaal van uw welverdiende rust gebruik te maken. Hieronder enkele praktische tips die uw vakantie makkelijker en nóg aangenamer maken.

 

Douane reizen: Of u nou heen of terug reist, het is altijd belangrijk om te weten wat u wel en niet mee mag nemen. Met de hulp van deze app van de Nederlandse douane kunt u snel opzoeken of uw souvenirs wel mee terug mogen naar Nederland. Daarnaast kunt u gemakkelijk alle informatie vinden die van belang is als u langs de douane moet.

 

Google Translate: (ook offline beschikbaar): Snel vertalen onderweg. Het is aan te raden om de taal van uw vakantieland te downloaden via Google Translate. Zo blijft u offline altijd in staat om met iedereen te communiceren. Na het opstarten van de app en het kiezen van een taal vraagt Google Translate automatisch of de taal gedownload moet worden. Via het menu Instellingen > Offline vertaling kunt u ook direct meerdere talen binnenhalen.

 

XE Currency (wisselkoers app): Wereldwijd de meest gebruikte applicatie op het gebied van valuta. Snel omrekenen naar Euro’s zodat u altijd weet hoeveel u precies betaald. Offline gebruiken? Dit kan gemakkelijk, XE Currency rekent dan alles om aan de hand van de laatst opgeslagen wisselkoersen. Hoe afgelegen u ook bent, u bent snel op de hoogte van uw kosten.

 

Google Trips: Is offline te gebruiken en helpt bij het organiseren van al uw activiteiten. Zo kunt u voor uw vertrek uw dagindeling makkelijk organiseren en aanpassen mochten de plannen wijzigen. Daarnaast krijgt u ook tips voor uw vakantie.

 

Booking.com: Een internationaal veel gebruikte applicatie waarmee u gemakkelijk uw overnachting kunt regelen. Directe bevestiging, papierloos inchecken en offline kaarten. Mocht er plots iets gebeuren tijdens uw trip in het buitenland dan kunt u met deze app direct een tijdelijk verblijf regelen. Daarnaast biedt het verschillende adviezen voor activiteiten gedurende uw verblijf.

 

Tripadvisor: Check de reviews voordat u een hotel of restaurant binnengaat aan de hand van deze veelgebruikte website. Reizigers kunnen via tripadvisor gemakkelijk activiteiten adviseren of afraden. Aan de hand van de vele reviews kunt u zelf de keuze maken om toch wel naar dat museum te gaan.

 

Rome2Rio: Een internationale versie van 9292.nl. Overzichtelijke weergave van alle manieren om internationaal van A naar B te komen. Reist u per vliegtuig, trein, bus, boot of auto Rome2Rio kunt u overal voor raadplegen. Deze applicatie is ook offline te gebruiken. U dient dan wel van tevoren uw reisschema te plannen.

 

Google foto’s: Vakantiefoto’s via WiFi meteen naar uw cloud-opslag: opslagruimte blijft beschikbaar en bij verlies of diefstal van uw telefoon zijn de foto’s veilig. Verder helpt de app bij het organiseren en beheren van uw afbeeldingen zodat u gemakkelijk het overzicht behoudt.

 

Spotify (Offline): Met de applicatie van Spotify kunt u gemakkelijk uw favoriete muziek luisteren. Let wel op dat u in het buitenland zo snel veel data verbruikt. Download uw bestanden voor vertrek zodat u ook muziek kunt luisteren zonder dataverbruik.

 

Al de bovengenoemde applicaties zijn met de onderstreepte naam terug te vinden in App Store en Google Play. Geniet van uw vakantie met alle benodigde informatie zo binnen hand bereik.