Helft werknemers ontevreden over zakelijke mobiel

Geplaatst door ReleaseTMS.

Jaarlijks voor miljoenen euro’s aan mobiele telefoons verspild

 

Jetvandezaak.nl onderzocht de tevredenheid van werknemers over de zakelijke mobiele telefoon. Meer dan de helft van de werknemers bleek ontevreden met de mobiel van de zaak. Eén derde van de ondervraagden is zelfs zó ontevreden dat zij de telefoon van de werkgever in het geheel niet gebruiken. Hierdoor gooien werkgevers jaarlijks 15 tot 20 miljoen euro weg aan mobiele telefoons.

 

 Ruim 60% van de werkgevers heeft een regeling die medewerkers geen mogelijkheid biedt om zelf te kiezen. Hierdoor worden medewerkers opgezadeld met mobieltjes die ze niet willen gebruiken. Veel werkgevers hebben dus een telefoonregeling die niet past bij de wensen van hun werknemers. Vaak denken organisaties ten onterechte dat keuzevrijheid leidt tot hogere kosten. Ook verwachten werkgevers  problemen bij het invoeren en ondersteunen van zo’n regeling.

 

Deze angst is niet terecht, blijkt uit het onderzoek. Zo is een groot deel van de medewerkers (meer dan 40%) bereid om mee te betalen aan een mobiele telefoon wanneer ze deze zelf mogen uitkiezen. Bovendien heeft de werkgever baat bij het geven van meer keuzevrijheid: bijna twee derde van de ondervraagde medewerkers verwacht productiever en beter bereikbaar te zijn met een telefoon die ze zelf kiezen. Daarbij stijgt ook de tevredenheid onder het personeel. Uit het onderzoek blijkt namelijk dat de tevredenheid over de telefoonregeling het grootst is bij organisaties waar medewerkers zelf een mobiel kiezen.

 

Het is dan ook niet gek dat Choose your own Device (CYOD) flink terrein aan het winnen is. De technologische trend waarbij werknemers hun eigen toestel mogen kiezen levert zowel werknemers als werkgevers voordelen op. Met Jetvandezaak biedt ReleaseTMS deze voordelen aan organisaties die kiezen voor CYOD. Van het beleid opstellen tot het leveren van de telefoons. Werknemers tevreden, organisatie tevreden.