Eén mobiel voor alles

Geplaatst door ReleaseTMS.

Waar begin 2009 nog een duidelijke daling in het aantal zakelijke mobieltjes zichtbaar was stijgt dit aantal tegenwoordig juist weer sterk. Dit komt onder andere doordat veel bedrijven de stap naar “Het Nieuwe Werken” zetten. Deze stap werd vaak geïnitieerd vanuit kostenbesparingsperspectief maar heeft nu een nieuwe impuls gekregen. Een impuls die ontstaat doordat de zakelijke mogelijkheden vanaf een mobiele telefoon fors toenemen.

Mail verwerken vanaf de smartphone is bijvoorbeeld allang standaard. Andere functies zoals online samenwerken, toegang tot bedrijfsnetwerken met bedrijfsinformatie en mobiele bedrijfsapplicaties zijn sterk in opkomst. Steeds meer organisaties zorgen bovendien voor een goede integratie van vaste en mobiele telefonie waardoor inkomende gesprekken en interne communicatie volledig vanaf de mobiele telefoons verloopt. Door al deze ontwikkelingen neemt de efficiëntie en bereikbaarheid van organisaties toe en wordt “Het Nieuwe Werken” een natuurlijke beweging. Door deze beweging werken mensen steeds vaker buiten kantoortijden. Dit willen ze mobiel doen en dus stijgt het aantal zakelijke telefoons sterk.

 

 Bij deze toename is het belangrijk dat werknemers een telefoon kiezen die ze prettig vinden, voor zowel zakelijk en privé gebruik. Een beleid dat goed aansluit op deze beweging is “Choose Your Own Device” (CYOD). Hierin kiezen medewerkers zelf een toestel dat het beste bij ze past, uit een vooraf bepaald assortiment. Door de veranderende rol van de mobiele telefoon binnen organisaties en de toename van het aantal telefoons hoort hier ook een nieuw, goed, modern en helder beleid bij.

 

ReleaseTMS helpt bedrijven al jaren met het opstellen en faciliteren van de mobiliteitsstrategie. Daar zijn eind vorig jaar de JET-diensten aan toegevoegd. Een onderdeel van deze diensten is de kosteloze workshop Telefoonbeleid waar al vele organisaties gebruik van hebben gemaakt. Aan de hand van de resultaten hielpen wij deze organisaties met het opstellen van een passend beleid met gebruikersovereenkomst. Daarnaast richtten wij CYOD-webshops voor ze in. Steeds meer klanten geven bovendien het gehele beheer aan ons uit handen. Via JET Compleet is alles geregeld, van aanvraag tot uitlevering en support. Want voor organisaties die steeds mobieler worden is een goede en efficiënte ondersteuning van de medewerkers van groot belang.

 

Kijk op jetvandezaak.nl of releasetms.com voor meer informatie over onze JET-Diensten of om uw eigen workshop aan te vragen.